Soep Hak

HAK introduceert bonensoepen in stazak

HAK breidt bonenassortiment uit naar soepschap

''Wij willen consumenten het zo makkelijk mogelijk maken om op een lekkere manier vaker bonen toe te voegen aan hun weekmenu, en met onze nieuwe innovaties zijn de mogelijkheden nog nooit zo groot geweest: de consument heeft nu in de supermarkt keuze uit maar liefst 15 bonenvarianten in stazak, 14 bonensoorten in onze bekende pot, twee bonenburgers in het koelschap en 4 rijk gevulde bonensoepen in het soepschap'' - Nicole Freid, directeur marketing en innovatie HAK

Na de succesvolle introductie van diverse bonen in stazak en bonenburgers breidt HAK het assortiment peulvruchten verder uit met vier varianten rijk gevulde bonensoep. De Mexicaanse bonensoep, bruine bonensoep, pompoensoep met rode linzen en kikkererwten en tomatensoep met witte bonen zijn vanaf oktober 2017 verkrijgbaar bij diverse supermarkten. Door een nog grotere variatie aan bonen in het winkelschap te bieden maakt de marktleider in peulvruchten het voor consumenten makkelijker dan ooit om de dagelijkse maaltijd rijker, voedzamer en lekkerder te maken met bonen erbij.

De nieuwe bonensoepen passen perfect binnen de huidige foodtrends: ze zijn niet alleen rijk van smaak, ze zitten ook boordevol voedzame peulvruchten en groenten, zijn geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten, en bevatten geen conserveringsmiddelen of smaakversterkers. Daarnaast hebben ze een laag zoutgehalte en zijn er geen suikers toegevoegd. Bovendien zijn ze makkelijk in gebruik: consumenten hoeven de inhoud alleen nog even op te warmen. De soepen zijn daarmee een ideale lekkere, gezonde en snelle maaltijd. De nieuwste bonenproducten van HAK zijn te vinden in het soepschap van de supermarkt, bevatten 570 ml soep (goed voor twee kommen) en hebben een consumentenadviesprijs van €2,29.

Meer bonen in het winkelschap
HAK innoveert volop op het gebied van bonen. Alleen al dit jaar introduceerde de groente- en peulvruchtenfabrikant tien nieuwe bonenproducten waaronder diverse peulvruchten in stazak en twee bonenburgers. Met de introductie van de soepen zijn de bonen van HAK nu in drie schappen in de supermarkt te vinden. Naast de bekende pot en stazak in het conservenschap liggen in het koelschap de Hollandse Bruine Bonenburger en de Pittige Linzenburger en in het soepschap de vier varianten bonensoep.

Nicole Freid, directeur marketing en innovatie bij HAK: “Bonen groeien nog altijd in populariteit, onder andere vanwege de hoge voedingswaarde: ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en plantaardige eiwitten. Daarmee passen ze ook perfect in een meer plantaardige manier van eten met minder vlees. Wij willen consumenten het zo makkelijk mogelijk maken om op een lekkere manier vaker bonen toe te voegen aan hun weekmenu, en met onze nieuwe innovaties zijn de mogelijkheden nog nooit zo groot geweest: de consument heeft nu in de supermarkt keuze uit maar liefst 15 bonenvarianten in stazak, 14 bonensoorten in onze bekende pot, twee bonenburgers in het koelschap en 4 rijk gevulde bonensoepen in het soepschap.

Rode Kool

Duurzame teelt draagt bij aan hogere kwaliteit Nederlandse producten

Duurzame teelt heeft een positief effect op de kwaliteit van een gezond en smakelijk Nederlands product. Dat stellen Bejo Zaden en HAK Groenten naar aanleiding van de door hen geadopteerde methode Veldleeuwerik. De bedrijven geven deze methode samen met rodekoolteler Jaap Lodders verder vorm om duurzame teelt in Nederland te bevorderen. Stichting Veldleeuwerik is een uniek samenwerkingsverband tussen akkerbouwers en verwerkende bedrijven om actief duurzame productie van de akkerbouw te stimuleren. In de stichting delen agrarische ondernemers en ketenpartners kennis en ervaringen, op basis van concrete duurzaamheidsplannen.
4 X Ps Hak Salade Verrijker

Super salad boost: de nieuwe Saladeverrijkers van HAK

Kleurrijke salades in een handomdraai, vol groenten en peulvruchten
Foto

HAK neemt groentespecialist Peter van Halder over en stapt nu ook in koelverse groenten

Giessen/Den Bosch, 1 juni 2017 - Groentefabrikant HAK neemt 100% van de aandelen van Peter van Halder Grootverbruik BV uit Den Bosch over. Daartoe hebben beide partijen vorige week een overeenkomst getekend. Peter van Halder, opgericht in 1985, verwerkt verse groenten (al dan niet panklaar bewerkt) en levert deze in grootverpakking (500gr – 5 kg) aan professionele keukens bij onder meer zorginstellingen en restaurantketens. De overname heeft inmiddels de instemming van de Ondernemingsraad van de holding van HAK, Neerlands Glorie Groenten en Fruit BV. Beide partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.