HAK haalt Edamame bonen terug.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING: Declaratie van het allergeen SOJA ontbreekt op de verpakking.

HAK heeft vastgesteld dat bij de HAK Edamame bonen de declaratie van het allergeen SOJA op de verpakking ontbreekt. Bij consumptie door mensen met een soja-allergie levert dit een gevaar op voor de gezondheid. HAK heeft dan ook besloten dit product terug te halen.

Mensen zonder soja-allergie kunnen dit product zonder problemen veilig eten.

Wij hebben deze afwijking gemeld bij de NVWA en volgen hun advies voor het terughalen van de producten uit de supermarkten en het vermelden van deze afwijking op de NVWA website, onze HAK website en relevante (sociale) media.

Het gaat om de stazak verpakking HAK Edamame bonen (zie bijgaande afbeelding) gekocht voor 24 november 2020 met EAN code 8720600620331. De betreffende verpakkingen waren alleen te koop bij Jumbo supermarkten. Alle andere HAK producten anders dan de genoemde verpakking, bevatten dit risico niet en kunnen veilig geconsumeerd worden.

Actie voor de consument
Wij adviseren mensen met een soja-allergie dringend deze producten niet op te eten en de lotcode op de achterzijde van de zak uit te knippen en kosteloos aan ons te sturen onder vermelding van naam, adres, IBAN rekeningnummer en tenaamstelling van deze rekening. Zij ontvangen het aankoopbedrag terug. Het adres is: HAK Consumentenservice, Antwoordnummer 1, 4250 XR Giessen
HAK stelt hoge eisen aan de veiligheid en kwaliteit van haar producten en biedt dan ook haar excuses aan voor dit ongemak. We zullen alle mogelijke maatregelen nemen om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen. Bij vragen kunnen consumenten contact opnemen met de HAK Consumentenservice via het nummer 0800-0221525 of via info@hak.nl.

Hak Logo 2016 Digitaal Web Schaduw Rgb

HAK uitgeroepen tot Merk van het Jaar 2013

HAK is door de Nederlandse supermarktklant uitgeroepen tot Merk van het Jaar 2013. De prestigieuze publieksprijs is een initiatief van de levensmiddelenbranchevereniging FNLI in samenwerking met onderzoeksbureau GfK. Op basis van een grootschalig onderzoek onder 13.000 consumenten worden merken beoordeeld op kwaliteit, innovatiekracht en expressiviteit. Nederlanders waarderen HAK vooral om haar constante kwaliteit, de sterke Hollandse herkomst en het innovatieve vermogen.
500 Hermandenblijker Pottenkijkers Hak 2

Vooroordelen over groenten in pot staat groenteconsumptie in de weg

Vooral jongere heeft onterechte vooroordelen over voedsel door gebrekkige kennis
PlanetProof rode kool

HAK plant eerste PlanetProof rode kool

Rode kool markeert kickoff ‘On the way to PlanetProof’ certificering