Natuurlijke groenten en bonen

Persbericht beeld Zo kan het ook

'Zo kan het ook' helpt mensen te kiezen voor plantaardig eten

De #zokanhetook is een landelijke campagne die in het leven geroepen is door de Green Protein Alliance, met als doel om plantaardige (eet)keuzes top of mind te maken bij de Nederlandse consument. De Green Protein Alliance (GPA) is een samenwerking tussen tal van bedrijven en maatschappelijke organisaties waaronder HAK, Albert Heijn, Unilever, Jumbo, Rabobank en Natuur & Milieu. De campagne laat in tekst en beeld zien dat de keuze voor een plantaardig product of een plantaardige maaltijd lekker, gemakkelijk en helemaal niet zo anders is en dat voor ieder dierlijk product of recept ook een plantaardig alternatief bestaat. Dit maakt consumenten bewust van het gemak om plantaardiger te eten en laat direct zien hoe ze dit moeten aanpakken.

Volgens de laatste voedselconsumptiepeiling halen Nederlanders 61% van hun eiwitten uit dierlijke producten en 39% uit plantaardige producten. Het herstel van deze balans naar minimaal 50/50 in ons menu is cruciaal voor een gezonde en duurzame toekomst voor mens en klimaat. De Green Protein Alliance wil deze verschuiving versnellen en wil dit punt al in 2025 bereiken. De campagne #zokanhetook moet hieraan een steentje bijdragen.

Veranderen voedingspatroon is lastig

HAK is een van de oprichters van de Green Protein Alliance en heeft ook als missie om mensen op een makkelijke manier meer groenten en peulvruchten te laten eten. Nicole Freid, directeur Marketing en Innovatie bij HAK en bestuurslid van de GPA: “Het variëren binnen je standaard menu is vaak lastig, omdat het vaak routine is. Bovendien weten veel mensen niet welke plantaardige variatie er allemaal is. Zij krijgen op de website Zokanhetook.nu genoeg inspiratie om af en toe eens te kiezen voor plantaardige producten en recepten die net zo lekker zijn als de dierlijke varianten en te koop zijn bij de supermarkt om de hoek. Zo zijn bonen een perfect alternatief op een dagje zonder vlees. Het zijn echte krachtbommetjes vol plantaardige eiwitten, vezels en vitamines waar je alle kanten mee op kunt in salades en burgers maar ook in je curry en pasta”.

Op de hoogte blijven van de Groene Keuken van HAK? Volg ons dan op linkedin of twitter.

HAK-Nutriscore
De Groene Keuken

HAK gaat als eerste in Nederland Nutri-Score invoeren |

HAK wacht niet tot het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een definitieve beslissing neemt over een nieuw voedselkeuzelogo als opvolger van het in 2016 afgeschafte ‘Vinkje’. Vanaf 1 september 2019 gaat HAK ook in Nederland het Nutri-Score-label op haar producten plaatsen.
HAK Mexicaanse saladeverrijker Mexicaanse salade met mango en avocado 1 met product
De Groene Keuken

HAK Groente-hack: verrijk je salade!

Nederlanders eten graag een salade als lichte lunch of avondmaaltijd, zeker tijdens mooie zomerse avonden. Maar de tijd of de inspiratie ontbreekt nog weleens om er iets bijzonders van te maken en soms kan een salade nog wel een extra boost gebruiken. Bij HAK hebben we hiervoor de Saladeverrijkers ontwikkeld; waarmee je makkelijk nóg meer groenten & peulvruchten aan je salade toevoegt en die je salade nog lekkerder maken.

De groene keuken van hak werkt samen met