Natuurlijke groenten en bonen

Nutri score

Wat is Nutri-Score?

Nutri-Score is een onafhankelijk en door wetenschappers ontwikkeld voedingslabel dat de voedingswaarde van producten vertaalt naar een score. Aan de hand van kleuren (groen tot rood) en letters (A tot en met E) wordt aangegeven hoe gezond of ongezond een product is.

Hoe werkt Nutri-Score?

De score wordt berekend op basis van een wetenschappelijk algoritme dat rekening houdt met de totale voedingswaarde, waarbij positieve en negatieve elementen tegen elkaar worden afgewogen. Zo heeft het gehalte aan suikers, verzadigde vetzuren, calorieën en zout een negatieve invloed op de score, terwijl het gehalte aan fruit, groenten, vezels en eiwitten de score verbetert.

De producten krijgen punten op basis van de voedingswaarde en de ingrediënten. Zo krijgen ze positieve punten voor gezonde voedingstoffen en negatieve punten voor ongezonde voedingstoffen. De Nutri-Score komt voort uit de totaalscore.

Dit resulteert in een duidelijk label dat het herkennen van gezondere producten mogelijk maakt. Hierdoor kun je gemakkelijk aan de kleuren en letters van het label zien hoe gezond het product is.

Welke Nutri-Scores heeft HAK?

De meeste HAK producten hebben een (donker) groene Nutri-Score. Klik hier voor meer informatie over de Nutri-Scores van onze producten. Zo valt af te lezen dat bijvoorbeeld Sperzieboontjes een donkergroene ‘A’ Nutri-score hebben.

Voor meer informatie met betrekking tot Nutriscores kun je hier doorklikken naar het PDF bestand.

Veelgestelde vragen rondom Nutri-Score.

HAK Mexicaanse saladeverrijker Mexicaanse salade met mango en avocado 1 met product
De Groene Keuken

HAK Groente-hack: verrijk je salade!

Nederlanders eten graag een salade als lichte lunch of avondmaaltijd, zeker tijdens mooie zomerse avonden. Maar de tijd of de inspiratie ontbreekt nog weleens om er iets bijzonders van te maken en soms kan een salade nog wel een extra boost gebruiken. Bij HAK hebben we hiervoor de Saladeverrijkers ontwikkeld; waarmee je makkelijk nóg meer groenten & peulvruchten aan je salade toevoegt en die je salade nog lekkerder maken.
HAK-Nutriscore
De Groene Keuken

HAK gaat als eerste in Nederland Nutri-Score invoeren |

HAK wacht niet tot het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een definitieve beslissing neemt over een nieuw voedselkeuzelogo als opvolger van het in 2016 afgeschafte ‘Vinkje’. Vanaf 1 september 2019 gaat HAK ook in Nederland het Nutri-Score-label op haar producten plaatsen.

De groene keuken van hak werkt samen met